Бутер мъфини с пилешки сърчица: Продукти:1 пакет бутер тесто400 г пилешки дробчета1 глава лук1 морковбейби кисели краставички200 г кашкавал1 яйцеолиорозова хималайска солчерен пипермащеркаНарежете лука и морковите на ситно. Сипете ги заедно с пилешките сърчица в тиган и ги задушете. След като омекнат, добавете подправки - сол, черен пипер, мащерка. Бутер тестото размразете добре преди употреба. Разгънето го и го нарежете на квадрати със страни 10 см. Всяко квадратче поставете в гнездото на формичка за мъфини и леко притиснете с ръка, свита в юмрък, към дъното на формата. Поставете по 1-2 лъжички от пълнежа. Върху
него добавете по 1 бейби краставичка и поръсете с кашкавал.
За да затворите кошничките, слепете срещуположните ъгли на квадратното тесто два по два. Разбийте яйцето и с него ги намажете отгоре, за да слепнат още по-добре краищата.
Печете 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Пълнежът на бутер мъфините може да е всякакъв - вегетариански, пушен колбас, конфитюр или сладко.
HERO