Карамелен кекс с ябълки: Продукти:Продукти: 5 яйца 1 ч. ч. брашно 1 ч. ч. бяла кристална захар 1 бакпулвер 1/2 ч. ч. олио2 ябълки 200 г захар за карамелизиране
Начин на приготвяне:Разбийте яйцата и захарта, докато се получи хомогенна, плътна смес. Пресейте брашното, заедно с бакпулвера. Добавете го заедно с олиото в сместа и разбъркайте
с дървена лъжица. Нарежете едната ябълка на малки кубчета и ги добавете в кексовото тесто. Изсипете във форма за кекс, която е предварително намаслена. Пече се на 220 градуса за около 45 минути
Другата ябълка нарежете на много тънки резенчета. Разтопете захарта на бавен огън, докато се карамелизира и овъргаляйте тънките резенчета ябълка. Наредете ги върху готовия кекс и отгоре залейте с останала част от карамела.
HERO